Een mooie compositie met de S-curve – Video!

De compositie is essentieel voor het maken van een mooie foto. We kennen de meeste compositieregels al, maar heb je weleens gehoord van de S-curve?

De S-curve wordt vooral ingezet voor landschapsfotografie en leidt de kijker mooi het beeld in. Want vooral in landschapsfotografie kan een goede compositie je foto maken of breken!

cursus, online fotografie cursus, belichtingsdriehoek, ISO, diafragma, sluitertijd

Wat is een S-curve?

De S-curve is wat je waarschijnlijk al denkt: een lijn in je foto die de vorm van een S heeft. Dat hoeft niet letterlijk te zijn, er mogen ook wel 3 bochten in zitten. Maar een zichtlijn die door je foto slingert en de kijker als het ware meeneemt.

Thomas Heaton is een bekende landschapsfotograaf en vlogger. Hij geeft in onderstaande video uitleg over de S-curve. Hij zoekt naar allerlei S vormen in landschappen, om deze als kijklijn in zijn foto’s te gebruiken.

Verder geeft hij nog een aantal leuke tips, over hoe je fotografeert als het weer tegenvalt en wat je moet doen als je statief wegzakt in het zand. Leerzaam!

Om ondertiteling in te schakelen, klik je op het linker icoontje aan de rechter onderzijde van het scherm. Het icoontje is een rechthoekje met wat ‘tekst’ erin. Je kunt zelf je taal selecteren. Als de taal niet in de lijst staat, kun je kiezen voor automatisch vertaalde ondertiteling. Deze wordt gemaakt met Google Translate.
Klik op het instellingenpictogram onder aan het videoscherm. 
Ga nu naar Ondertiteling.
Klik op Automatisch vertalen.
Selecteer een taal.