Hoe maak je een portret ‘film noir’ stijl – VIDEO

Film noir: misdaad, donkere straten, donkere kleding, boos kijkende mannen met hoeden en femmes fatales. Fantastisch voor een ‘portret film noir’ fotoshoot!

In de film noir werd en wordt veel gebruik gemaakt van licht om de donkere, gevaarlijke stemming te creëren. Licht onder deuren door, door vuile ramen en door de lamellen heen. Die laatste kun je prima nabouwen in een studio. Fotograaf en Youtuber Gavin Hoey doet voor hoe je een portret ‘film noir’ maakt.

Om ondertiteling in te schakelen, klik je op het linker icoontje aan de rechter onderzijde van het scherm. Het icoontje is een rechthoekje met wat ‘tekst’ erin. Je kunt zelf je taal selecteren. Als de taal niet in de lijst staat, kun je kiezen voor automatisch vertaalde ondertiteling. Deze wordt gemaakt met Google Translate.
Klik op het instellingenpictogram onder aan het videoscherm. 
Ga nu naar Ondertiteling.
Klik op Automatisch vertalen.
Selecteer een taal.

Hoe maakt Goey een film noir portret?

Goey gebruikt licht voor ‘buiten’, dat door de lamellen naar binnen valt, en licht vanuit binnen, voor op het model. Met een derde licht maakt hij nog een neplicht op de achtergrond. Film noir is eigenlijk altijd zwart-wit, dat kun je het beste in de nabewerking doen. Net als het contrast flink hoog zetten. Je kunt de sfeer helemaal doorvoeren, hoe dramatischer hoe beter!