Over

Welkom op Lensleven.nl!

Op onze website kun je dagelijks de leukste artikelen voor de hobby fotograaf verwachten. Hier leer je alles over je camera en andere apparatuur, én doe je inspiratie op om zelf met fotografie aan de slag te gaan.

Als je net begint met fotografie, komt er veel op je af. Het lijkt allemaal enorm ingewikkeld, maar met de tips op onze site scheiden we het kaf van het koren. Voor je het weet ben je niet meer van de automatische stand van je camera afhankelijk! Jeej!

Je fotografeert vast al regelmatig, of dat nu met de camera van je smartphone is of met een DSLR, compactcamera of systeemcamera. Maar waar moet je nu weer eens foto’s van maken? We helpen je in je zoektocht naar inspiratie en met het vinden en ontwikkelen van een eigen stijl.

Online fotografie cursus

Bovendien bieden we online cursussen aan voor de beginnende en gevorderde fotograaf. Onze cursussen volgen een aantal vaste modules, maar kenmerken zich vooral door een persoonlijke aanpak. Aan het begin stuur je een selectie van foto’s in, om je niveau te bepalen en om aan te geven waar jij moeite mee hebt. Elke module sluit af met een foto die je instuurt, waar je ook persoonlijke feedback op krijgt. Het laatste cluster is vrij, we vullen dat in overleg in. Tussendoor mag je ook foto’s insturen, als je tegen problemen aanloopt. Een zeer persoonlijke aanpak dus!

We vinden bij Lensleven.nl dat fotografie persoonlijk is, en een fotograaf past niet in een standaard keurslijf. Een goede cursus dus ook niet.

Wie zijn we?

Lensleven.nl is opgericht door mij, Amy Schutte. Met een achtergrond is televisie (o.a.(beeld-)redactie, camerajournalistiek en regie) maakte ik de overstap naar fotografie. Daarnaast schreef ik bijdragen voor fotografieplatformen als Digifoto. Ik schrijf en fotografeer ook voor andere titels, met uiteenlopende onderwerpen. Omdat ik momenteel in Costa Rica woon, is dat ook regelmatig ‘correspondentie’-achtig. Overigens maakt de afstand voor je cursus niets uit, die is helemaal online!

Wie is je cursus begeleider?

In de meeste gevallen ben ik (Amy) ook je begeleider. Ik kom altijd binnen 2 werkdagen terug met feedback op je foto’s. Ook kunnen we videobellen als je echt tegen een probleem aanloopt. Ik heb wat leuke freelancers om me heen weten te verzamelen, dus bij grote drukte kan het zijn dat één van hen je begeleidt. Gedurende de hele cursus heb je echter dezelfde begeleider, om je voortgang goed in de smiezen te kunnen houden.

Meer info? Mail naar info@lensleven.nl

Lensleven is onderdeel van Señor Pluma Productions, KvK 72573937.