Wat kun je doen met je vakantiefoto’s? Vijf leuke ideeën!

Al die leuke vakantiefoto’s heb je natuurlijk al aan vrienden en familie laten zien. Nu staan ze stof te happen op je computer. Jammer! Maar wat kun je doen met al die vakantiefoto’s? Een heleboel!

Of je nu zelf graag een beetje knutselt, of liever alleen achter de computer met je foto’s bezig bent: je kunt van alles met je vakantiefoto’s. We geven je vijf leuke ideeën!

cursus, online fotografie cursus, belichtingsdriehoek, ISO, diafragma, sluitertijd

Wat kun je doen met je vakantiefoto’s? Maak een fotoboek

Niet zo heel erg origineel, maar natuurlijk niet minder leuk. Een mooi fotoboek laten drukken is super eenvoudig. Je kunt de opmaak in Photoshop maken, maar de meeste websites die fotoboeken aanbieden hebben ook een eigen programma waarmee je de opmaak heel eenvoudig maakt. Hier kun je flink wat foto’s voor selecteren, meestal betaal je het totale aantal pagina’s. Leuk om te doen en makkelijk om mee te nemen om je foto’s aan vrienden en familie te laten zien.

Druk je vakantiefoto’s op ‘cadeau’s’ (voor jezelf)

Via verschillende cadeau websites kun je allerlei producten met jouw foto laten bedrukken. Mokken, bierviltjes, slabbetjes, teenslippers, klokken; je kunt het zo gek niet verzinnen of je kunt het laten bedrukken. Met je eigen foto! Natuurlijk hoef je het niet perse cadeau te doen, je mag het ook heus best zelf houden. Kun je altijd zeggen dat je foto’s hebt gemaakt voor een kalender.

vakantiefoto, vakantiefoto's, creatieve ideeën, DIY

Een digitaal fotolijstje

In een fotolijstje kun je maar één foto kwijt. En hoe kies je die? Bij een digitaal fotolijstje hoef je niet te kiezen, maar kun je meerdere foto’s laten afwisselen. Vaak werkt het via een app, wat het ook gemakkelijk maakt om regelmatig te wisselen. Je kunt zelf instellen hoe lang je een foto op het scherm wil laten staan.

Maak een leuk behangetje van je mooiste foto’s

Eén foto gemaakt op een mooie, tropische locatie, waar je helemaal zen van wordt? Doe eens gek en vul er je slaapkamer mee! Je kunt namelijk ook fotobehang laten drukken. Hiervoor heeft je foto een hoge kwaliteit nodig. Denk er ook aan dat je, bij zo’n grote vergroting kleine ‘foutjes’ veel sneller zult zien. Eerst goed nabewerken dus. Maar daarna kun je elke dag wakker worden op je favoriete strandje.

vakantiefoto, vakantiefoto's, creatieve ideeën, DIY

Foto op hout, DIY

Je kunt je foto zelf op hout afdrukken. Het is dan geen haarscherpe weergave van je foto, maar wat zachter Je foto moet hier dus wel geschikt voor zijn. Je hebt een glad stuk hout nodig, de vorm en grootte kun je zelf bepalen. Ook heb je hier een goedje voor nodig dat ‘Mod podge’ of ‘crea podge’ heet. De hobbywinkel zal het hebben. Ook heb je een gel of acryl vernis nodig. Je drukt je foto af in het gewenste formaat, op gewoon papier. Smeer eerst het hout in met de gel en leg dan de foto erop, met de foto kant naar het hout toe. Laat het goed drogen (bijvoorbeeld een nacht), maak het papier nat en haal het eraf. Vervolgens smeer je de podge erop. Dat is alles!

Meer DIY? Lees: Maak een macro diffuser van een leeg Pringles doosje