Wat verdient een reisfotograaf?

Wat zou het toch heerlijk zijn: tropische stranden bezoeken, levendige steden afstruinen en creatieve foto’s maken van de meest beroemde plekken op aarde. Als reisfotograaf kun je dit doen, je mag fotograferen én je verdient er nog eens geld mee.

Maar wat verdient een reisfotograaf eigenlijk? Dat kan nooit veel zijn toch? Er zijn niet veel reisfotografen die (goed) van hun werk kunnen leven. Degenen die dat wel kunnen, hebben flink moeten investeren in hun reizen en in hun fotografie.

Brendan van Son is zo’n geluksvogel. Of harde werker. Het leuke is, op zijn YouTube kanaal deelt hij met iedereen wat hij verdient en waar het geld vandaan komt.

online fotografie cursus, fotografie cursus, online fotografie cursus gevorderden

Wat verdient een reisfotograaf dan?

Hier de maand april van vorig jaar (met uitleg), waarin hij in Patagonië was.

Om ondertiteling in te schakelen, klik je op het linker icoontje aan de rechter onderzijde van het scherm. Het icoontje is een rechthoekje met wat ‘tekst’ erin. Je kunt zelf je taal selecteren. Als de taal niet in de lijst staat, kun je kiezen voor automatisch vertaalde ondertiteling. Deze wordt gemaakt met Google Translate.
Klik op het instellingenpictogram onder aan het videoscherm. 
Klik op Ondertiteling.
Klik op Automatisch vertalen.
Selecteer een taal.

Het is erg interessant om te zien waar het geld vandaan komt en waar het geld vandaan kán komen. Van Son vertelt namelijk ook wat het gemiddelde is. Niet slecht, overigens. Van Son benadrukt zijn ‘inkomens-inktvis’, waarmee hij bedoelt dat je niet al je eieren in één mand moet leggen. Probeer de inkomstenbronnen dus te spreiden. Mocht je je droom achterna gaan en een carrière als reisfotograaf beginnen.

Inspiratie gekregen? Lees dan ook: Landschapsfotografie: maak je foto’s origineel