De modules van onze online fotografie cursussen

De online fotografie cursussen van Lensleven.nl bestaan uit verschillende modules. In onze uitgebreide cursus behandel je alle uit 10 modules. In totaal zijn er 29 opdrachten waarin je de stof oefent, en daarnaast wordt iedere module afgesloten met een eindopdracht.
De andere cursussen behandelen 3 of 4 modules. Ook hier krijg je opdrachten, en sluit je iedere module af met een eindopdracht. Bij Lensleven.nl krijg je op elke foto uitgebreide persoonlijke feedback. Bovendien heb je altijd de mogelijkheid om de opdracht nog eens te doen, en een nieuwe foto op te sturen. Zo weet je altijd zeker dat je het onderdeel helemaal onder de knie hebt.

Samengevat krijg je bij de online cursus van Lensleven.nl dus:

  • Toegang tot uitgebreide modules
  • 3 of 4 opdrachten per module en een eindopdracht om de module af te sluiten, met uitgebreide persoonlijke feedback
  • De uitgebreide cursus bevat ruim 100 pagina’s aan uitleg en voorbeelden
  • Feedback ontvang je altijd binnen 3 werkdagen. Zo kun je snel verder!
  • Je mag zo lang over de cursus doen als je wil, maar om je motivatie te behouden raden we je aan de cursus binnen 6 maanden af te ronden
  • Past een opdracht niet bij je? Samen kijken we of we deze anders in kunnen vullen
[smartslider3 slider=”4″]

De modules van onze online fotografie cursus zijn:

1. Compositie
In deze module leer je een aantrekkelijke compositie te maken. Je leert de verschillende compositieregels, weet na de module wat kijkrichting is en gaat hier zelf mee oefenen.

2. Het objectief: brandpuntsafstand
Hier leer je wat de getallen op je lens betekenen. Je weet na deze module welk objectief het meest geschikt is voor jou en wat ‘cropfactor’ nu eigenlijk is.

3. Scherpstellen op een stilstaand en bewegend onderwerp
Een onscherpe foto is een mislukte foto. Daarom leren we hoe je een foto scherp maakt, hoe de verschillende scherpstelpunten op je camera werken en hoe je deze instelt. We leren hoe autofocus werkt, en wanneer je juist beter met de hand kunt scherpstellen.

Belichtingsdriehoek – de basis van een goed belichte foto:

4. Diafragma en scherptediepte
Na het volgen van deze module weet je wat het diafragma doet. Je kunt het zelf instellen, maar het allerbelangrijkste: je weet wat de invloed is van het diafragma op je foto. Spoiler alert: dat heeft alles te maken met scherptediepte.

5. Sluitertijd
De sluitertijd heeft ook enorm veel invloed op je foto, en dan met name op de manier waarop je beweging vastlegt. We gaan er mee experimenteren!

6. ISO
De ISO is de lichtgevoeligheid van je sensor. Hiermee kun je in het donker nog steeds foto’s maken. Hoe het werkt en wat de voor- en nadelen zijn, leer je in module 6.

7. Diafragmaprioriteit & Sluiterprioriteit
Nu weten we hoe we de camera handmatig kunnen instellen! In module 7 leren we wanneer een half-automatische stand juist handig is, en hoe je ze gebruikt.

8. De belichtingsmeter van je camera
Goede belichting is enorm belangrijk. De camera heeft een ingebouwde lichtmeter, en in deze module leer je hoe je die gebruikt. Daarnaast leer je hoe het histogram je daarbij kan helpen en hoe je deze ‘leest’.

9. Kleuren
Na deze module zorg je ervoor dat de kleuren op je foto altijd kloppen. We kijken naar de witbalans en leren hoe je die in moet stellen. Ook leren we over kleurprofielen en kijken natuurlijk ook hoe je een goede zwart-wit foto maakt.

10. Je eigen stijl
In deze afsluitende module kijken we naar verschillende genres in de fotografie. We doen inspiratie op aan de hand van beroemde fotografen, zodat je vast verder kunt nadenken over jouw eigen stijl! Met de eindopdracht proberen we de basis te leggen voor jouw eigen fotografie portfolio.

Schrijf je nu in!

We bieden onze persoonlijke online fotografie cursus aan voor de scherpe prijs van €110,- Schrijf je nu in!