Online fotografie cursus

Leer de basis van fotografie in je eigen tijd en met persoonlijke begeleiding. Geen dertien-in-een-dozijn, maar een online fotografie cursus waar jíj wat aan hebt.

Op Lensleven.nl bieden we een aantal zeer persoonlijke online fotografie cursussen aan voor de beginnend én gevorderd fotograaf. Een online fotografie cursus van Lensleven.nl volgt een aantal vaste modules, maar kenmerken zich vooral door een persoonlijke aanpak. Aan het begin stuur je een selectie van foto’s in, om je niveau te bepalen en om aan te geven waar jij moeite mee hebt. Tijdens iedere module krijg je opdrachten waarvoor je je foto’s instuurt. Daarnaast sluit elke module af met een eindopdracht die je instuurt, waar je ook persoonlijke feedback op krijgt. Tussen de modules door mag je ook foto’s insturen, als je tegen problemen aanloopt of even wil sparren. Een zeer persoonlijke aanpak dus!

cursussen, online cursus fotografie

Online fotografie cursus: vier cursussen

Momenteel bieden we vier verschillende online fotografie cursussen aan:

Uitgebreide persoonlijke Fotografie Cursus

Onze uitgebreide ‘Persoonlijke Fotografie Cursus‘ is het meest uitgebreid en bestaat uit 10 modules. Na het volgen van onze cursus ben je nooit meer afhankelijk van de automatische stand en weet je wat de verschillende knoppen op je camera doen, en hoe je ze in kunt zetten om nog betere foto’s te maken. En uiteraard zijn je foto’s vanaf nu haarscherp! Wij geloven dat het de fotograaf is die mooie foto’s maakt, niet de apparatuur. Je kunt de cursus dan ook volgen met iedere camera, en is ook interessant voor fotografen die hun eerste camera nog moeten aanschaffen. Ook met je smartphone kun je mooie foto’s maken, zeker na het volgen van onze online fotografie cursus.
Je leert over:
1. Compositie
2. Brandpuntsafstand
3. Scherpstellen op een stilstaand en bewegend onderwerp
4. Diafragma en scherptediepte
5. Sluitertijd
6. ISO
7. Diafragmaprioriteit & Sluiterprioriteit
8. De belichtingsmeter van je camera
9. Kleuren (& zwartwit fotografie!)
10. Je eigen stijl (we maken een begin met jouw eigen portfolio)

Introductie in Digitale Fotografie

Onze online basiscursus fotografie ‘Introductie in Digitale Fotografie‘ bestaat uit de eerste 3 modules van de uitgebreide cursus. Hier leer je de basis van fotografie zonder al te veel op ingewikkelde technieken in te gaan. Je leert een mooie compositie te maken, je komt te weten wat brandpuntsafstand nu precies is en hoe het je foto beïnvloedt en je leert scherpstellen op een stilstaand of bewegend onderwerp. Hiermee kun je je foto’s direct beter maken, en het niveau van een ‘kiekje’ doen ontstijgen.
Je leert over:
1. Compositie
2. Brandpuntsafstand
3. Scherpstellen op een stilstaand en bewegend onderwerp

Online fotografie cursus: de Belichtingsdriehoek

Onze cursus ‘de Belichtingsdriehoek‘ helpt je meer van je camera te begrijpen. Na het volgen van deze cursus kun je meer invloed op je foto uitoefenen. Je bent niet meer afhankelijk van de automatische stand en weet precies hoe de sluitertijd, het diafragma en ISO je foto beïnvloeden. Dankzij de oefeningen met persoonlijke feedback heb je de handmatige stand na deze cursus helemaal onder de knie.
Je leert over:
1. Diafragma en scherptediepte
2. Sluitertijd
3. ISO
4. Diafragmaprioriteit & Sluiterprioriteit

Fotografie cursus voor gevorderden

De online fotografie cursus voor gevorderden zet de puntjes op de i. Hiermee leer je je foto verfijnen en zet je de laatste stap om jezelf geen beginner meer te hoeven noemen. Je leert hoe de belichtingsmeter van je camera werkt en hoe je die kunt gebruiken voor betere foto’s, je leert alles over kleuren (en ook zwart-wit fotografie) en we gaan kijken naar jouw eigen stijl. De foto’s die je maakt vormen het begin van een mooi portfolio.
Je leert over:
1. De belichtingsmeter van je camera
2. Kleuren (& zwartwit fotografie!)
3. Je eigen stijl (we maken een begin met jouw eigen portfolio)

online fotografie cursus, fotografie cursus

Veel begeleiding

We proberen met onze cursussen meer de diepte in te gaan dan de meeste online fotografie cursussen. Geen keurslijf, maar goede, deskundige begeleiding. Nog steeds in je eigen tijd.
Je mag zo lang over de cursus doen als je zelf wilt, maar we raden je aan om het binnen een half jaar te proberen. Zo zakt je opgedane kennis niet weg, en verlies je geen motivatie. Fotografie is als een spier, die beter wordt als je traint. Ga dus júist aan de slag als je geen zin hebt, of als het geen lekker weer is, of als je het druk hebt! Al is het maar even. En de inspiratie komt dan vanzelf. Komt ‘ie niet? Dan helpen we je met een persoonlijke opdracht of project!
De tekst gaat verder na de reviews

[smartslider3 slider=”4″]

Onze fotografie cursussen zijn persoonlijk

Op elke foto die je maakt voor de cursus krijg je van ons persoonlijke en zeer uitgebreide feedback. Geen goed of fout, maar we analyseren je foto en kijken wat er goed aan is en wat eventueel beter kan. Iedere module bestaat uit een aantal opdrachten, meestal 3, en een eindopdracht. Je krijgt dus op tenminste 4 foto’s persoonlijke feedback. Bovendien bestaan sommige opdrachten uit meerdere foto’s. Wil je de opdracht nog eens over doen, of twijfel je over een foto? Dan kun je die ook aan ons voorleggen. Samen kijken we er dan naar. Zo worden je foto’s steeds beter!

En ook nog eens voordelig

Omdat Lensleven.nl een startup is, bieden we onze online fotografie cursussen voor een leuke prijs aan. Zeker als je bedenkt dat we ons onderscheiden door onze persoonlijke aanpak: je hebt eigenlijk een privé instructeur! Je kunt de modules in je eigen tijd doorlopen. Als een bepaalde opdracht niet bij je past, zoeken we samen naar een andere. En vind je het soms lastig om een onderwerp te verzinnen voor een opdracht? Dan helpen we je natuurlijk. Dat hoort bij onze persoonlijke aanpak!

Waar volg je onze cursus?

Heel simpel: vanuit huis! De opdrachten voer je uit waar je wil: in of om je eigen huis, op vakantie of op een mooie locatie in het land. Het gaat erom je camera, instellingen en stijl te ontdekken, en dat kan overal.

Nieuwsgierig geworden? Mail dan naar info@lensleven.nl. Of schrijf je hier in!