Veelgestelde vragen

Natuurlijk kun je altijd bij ons terecht met vragen over onze online fotografie cursus. Dat kan op info@lensleven.nl. Maar wie weet vind je het antwoord hier.

Voor wie is deze cursus?

Onze uitgebreide online fotografie cursus is voor alle beginnende fotografen. Of je nu net je eerste camera hebt aangeschaft, er juist over denkt om er één te kopen, of al een tijdje bezig bent, na het volgen van onze cursus beschik je over een goede basiskennis over fotografie. Je bent niet meer afhankelijk van de automatische stand, want je weet hoe je je instellingen zelf kunt maken. Je hoeft hiervoor niet technisch te zijn, we leggen het duidelijk uit in gemakkelijke taal. Door de vele oefeningen kun je alles zelf uitproberen, zodat je het ook echt onder de knie hebt.

Van wie krijg ik feedback?

We proberen onze cursisten zoveel mogelijk één begeleider te geven. Dat is fijn, want diegene kent je eerdere opdrachten al. Het kan soms zijn dat je voor een module met iemand anders te maken krijgt. Dat komt omdat je over onze online fotografie cursus net zo lang mag doen als je zelf wil. Het kan dan wel net zijn dat iemand bijvoorbeeld met vakantie is. Wil je echt liever feedback van ‘jouw’ instructeur? Mail dan. Het kan dan zijn dat je wat langer op feedback moet wachten, maar je kunt ondertussen natuurlijk alvast aan de nieuwe module beginnen.
Wie zijn onze instructeurs? Uiteraard allemaal mensen met enorm veel vakkennis over fotografie! Maar we gaan iets verder. Een foto beoordelen, en daar dan ook nog goede, opbouwende kritiek over kunnen leveren, is een vak apart. Onze instructeurs hebben, naast fotografie ervaring, dan ook allemaal ervaring als (beeld-) redacteur. Zo kunnen we onze kennis goed in woorden overbrengen.

low key fotografie, black foto, blackphoto, online cursus fotografie, gratis fotografie cursus

Is persoonlijk contact mogelijk?

In principe is de fotografie cursus online, en communiceren we ook zo. Maar het kan zijn dat je ergens enorme moeite mee hebt. We zijn natuurlijk echte mensen, en met echte mensen kun je praten. In dat geval kunnen we een Skype afspraak maken. Zo praten we je door de stof heen.

Moet ik technisch zijn voor deze cursus?

Nee! Fotografie lijkt heel ingewikkeld, want je hoort allemaal termen die wel Latijns lijken. Maar het is makkelijker dan het lijkt. Echt waar! We lopen stap voor stap door de belangrijkste instellingen van je camera heen en kijken waar een goede foto aan moet voldoen. Met de opdrachten oefen je. Heel eenvoudig!

Werken jullie met zo’n ingewikkeld leerprogramma?

Onze cursus is heel eenvoudig van opzet. Al onze modules zijn te vinden in het besloten gedeelte van de website en te downloaden in PDF formaat. Zo kun je ze op elk apparaat openen en je kunt ze bewaren. Na je inschrijving ontvang je van ons direct een download-link naar de eerste module. Je stuurt je foto’s in per email of upload ze in het cursus gedeelte, en na afronding van een module kun je meteen door. Of we sturen je de volgende module per mail, als dat je voorkeur heeft. Ben je er één kwijt? Geen probleem, dan sturen we je een nieuwe!

Zitten er ook video’s in de cursus?

We hebben ervoor gekozen om geen video’s in onze cursus op te nemen. Daar zijn een aantal redenen voor. Ten eerste willen we de cursus laagdrempelig houden. Veel mensen willen de cursus vanaf hun tablet of zelfs mobiele telefoon doen. Video’s worden dan klein en onduidelijk afgespeeld. Tekst en voorbeeldfoto’s kun je gemakkelijk teruglezen op elk device, en je kunt zelfs even spieken als je aan het fotograferen bent. Bovendien willen we het eenvoudig en toegankelijk maken. Je krijgt bij ons iedere module in een pdf download. Die kan je op elk device openen en je kunt zelfs delen (of de hele cursus) afdrukken. Bovendien kun je de cursus opslaan en bewaren. Doe je even een tijdje niets aan fotografie, dan kun je het cursusmateriaal er weer bij pakken en teruglezen hoe het ook alweer zat. Hoef je niet nóg eens een cursus te doen!

Daarnaast zijn er al heel veel video’s te vinden op YouTube, waar hele goede ‘tutorials’ bij zitten. Wij geloven dat je leert fotograferen door het juist zelf te doen, dus we kiezen voor een cursus met veel opdrachten, waar je uitgebreid persoonlijk commentaar op krijgt.

Kan ik de cursus ook per module betalen?

Bang dat je aan een cursus begint, om deze vervolgens niet af te maken? Met onze drukke levens is dat niet zo gek. Je kunt onze cursus ook per module bestellen. Je betaalt dan €11,- per module. Wil je dit? Stuur dan een mail naar cursus@lensleven.nl, en je ontvangt van ons een betaal link voor de eerste module.

Zo’n persoonlijke cursus, waarom is die niet duurder?

Er zijn verschillende modules, allemaal met praktijkopdrachten en een eindopdracht, die bekeken worden door een instructeur die vervolgens persoonlijk feedback geeft. Sommige opdrachten bestaan bovendien uit meerdere foto’s. Bovendien moet er over de prijs van de cursus ook nog 21% BTW afgedragen worden. Hoe kan het dan dat de cursus niet veel duurder is? Ik heb in principe toch een privé-instructeur?
Natuurlijk willen we vooral graag onze kennis overdragen, maar we bieden ook graag jonge fotografen de kans op een flexibele bijverdienste.
Bovendien moedigen we bij Lensleven vrijheid enorm aan. Lensleven.nl is opgericht door zogenaamde ‘digital nomads’, creatieve mensen die de wereld over reizen, zonder ergens geworteld te zijn. Die hebben niet veel geld nodig, maar vrijheid des te meer.

Krijg ik een certificaat?

Jazeker! Je ontvangt het certificaat ook online, als PDF. Zo kun je het zelf laten afdrukken en kun je het niet verliezen. Bovendien kun je het delen op je website of social media!

Wat als de cursus niet aan mijn verwachtingen voldoet?

We willen natuurlijk alleen maar tevreden fotografen afleveren. En we staan volledig achter ons product, dat we met zorg ontwikkeld hebben. Mocht je toch niet tevreden zijn, dan zouden we enorm teleurgesteld zijn, maar we blijven natuurlijk eerlijk. We storten je geld terug, met aftrek van modules die je eventueel al gevolgd hebt. Redelijk toch?

Overtuigd? Bestel hier één van de cursussen!