Waarom een online fotografie cursus een goed idee is

Wanneer je net begint met fotografie, kan het je allemaal een beetje duizelen. Zoveel woorden waar je nog nooit eerder van hoorde, zoveel knopjes en bovendien moet je rete-technisch zijn om het allemaal te begrijpen. Toch?!

Spoiler alert: dat is niet zo! Zeker, er komt in het begin veel op je af. De woorden lijken ingewikkeld, en veel fotografen gooien er af en toe ook nog eens een Engels term bij. Om het makkelijker te maken! Maar we beloven je plechtig: het klinkt ingewikkelder dan het is. Je kunt orde scheppen in de chaos, we leggen je daarom uit waarom een online fotografie cursus een goed idee is.

low key fotografie, black foto, blackphoto, online cursus fotografie, gratis fotografie cursus

Hoe krijg je fotografie onder de knie?

Het antwoord op die vraag is erg simpel: oefenen, oefenen, oefenen. Fotografie is als een spier die je moet trainen voordat ‘ie echt sterk is. En zelfs als deze helemaal in vorm is, moet je dat blijven doen om dit ook zo te houden. Die vergelijking gaat erg goed op voor fotografie. Door het veel te doen, en natuurlijk ook af en toe kritisch naar je foto’s te kijken, doe je ervaring op. Zo leer je bijvoorbeeld goede onderwerpen herkennen, een mooie compositie maken en zelfs mooi licht herkennen.

Waarom een online fotografie cursus een goed idee is

In het begin zul je je nieuwe camera waarschijnlijk op de automatische stand zetten. Daar is niets mis mee, want in veel gevallen komt daar een prima foto uit. Het geeft je de tijd om je op andere dingen te richten, zoals de compositie en de keuze van een leuk onderwerp. Dat zijn dingen die je deels op gevoel kunt doen. Op een gegeven moment zul je echter tegen de beperkingen van de automatische stand aanlopen. Bij hoog contrast, een bewegend onderwerp of in de sneeuw of juist in het donker, kunnen de resultaten tegenvallen. Bovendien ben je misschien wel eens nieuwsgierig geworden naar wat al die knopjes nu eigenlijk doen. Een online fotografie cursus vertelt je alles.

cursus, online fotografie cursus, belichtingsdriehoek, ISO, diafragma, sluitertijd

Waarom een online fotografie cursus?

Je kunt kiezen of je een cursus fysiek volgt, dus één waar je op een bepaald tijdstip naartoe moet gaan, of een online cursus volgt. Het verschilt natuurlijk per persoon waar je de voorkeur aan geeft. Sommige mensen geven als argument voor een fysieke cursus, met een echte leraar, dat ze het contact fijn vinden. Je krijgt meteen feedback op je foto. Bij onze online fotografie cursus heb je dat echter ook! Je hebt je eigen begeleider, die op elke foto zijn of haar commentaar geeft. Je kunt vragen stellen en eventueel een foto opnieuw maken, als je zeker wilt weten dat je dat onderdeel echt onder de knie hebt. Natuurlijk is het voordeel van een online cursus dat je het in je eigen tijd kunt doen, en dat het niet plaatsafhankelijk is. Handig als je een druk leven hebt, waarin je niet altijd tijd kunt vrijmaken om naar een leslokaal te gaan. Bovendien kun je het gewoon vanuit huis doen. Je opdrachten kun je overal uitvoeren, zelfs op vakantie!

Waarom een betaalde cursus?

Er zijn veel mega voordelige en zelfs gratis cursussen te vinden. Hiermee kun je uitstekend een beginnetje maken. Maar goed doordachte en nauwkeurig ontwikkelde cursussen kosten nu eenmaal geld. Voor jezelf betekent dat een stok achter de deur: je hebt een investering gedaan in je eigen hobby, waardoor je het nu bijna aan jezelf verplicht bent om daar ook wat aandacht aan te besteden. Zo kom je daadwerkelijk verder en kun je stappen gaan maken. Als je bedenkt dat je met onze cursus min of meer over een privé-instructeur beschikt, is de prijs bovendien heel schappelijk. We beloven je dat je, na het volgen van deze cursus, niet meer afhankelijk bent van de automatische stand!

Als je eenmaal de stap hebt gemaakt naar de aanschaf van een ‘echte’ camera, of dit juist overweegt, is je inschrijven voor een online fotografie cursus een logische volgende stap. Zie een goede online fotografie cursus als een investering in jezelf! Een hele cheesy slogan van een shampoomerk zegt: omdat je het waard bent. En eigenlijk is dat toch ook gewoon zo?

Wil je meteen starten met de meest persoonlijke online fotografie cursus? Schrijf je nu in!

Lees ook: Betere foto’s maken? Zo doe je dat!